Meny

Aprikos

Har åkt hem3 årHonkatt

APRIKOS är en cremespotted och vit och vit honkatt född ca våren 2015. 


Hon kom till Katthemmet tillsammans med bland andra Persika via Musses vänner i Uppsala dit de kom från en gård där katterna bara blev fler och fler och ägarna behövde hjälp att omplacera dem. Aprikos fick ett hem tillsammans med Persika i mars 2017 men i början av juni kom hon tillbaka då nya ägarna kände att de inte fick lika bra kontakt med Aprikos som med Persika.

 

Aprikos fick flytta till ett av våra akuthem tillsammans med Patience då det var lite ont om plats på Katthemmet pga balkongbygget. De kände inte varandra innan men har kommit att bli väldigt nära vänner. Trots att de är bästisar och gärna sover tillsammans och tvättar varandra är de ganska olika.


Aprikos är lugnare och väldigt matglad. Torrfoder är favoriten och hon äter gärna ur handen. För att inte äta för fort behöver hon få en del av fodret i aktiveringsleksaker av olika slag så att hon får klura lite. Hon har stark jaktinstinkt och hennes favorit är laserpekaren.  Man kan klappa Aprikos i samband med mat men hon tycker inte det är särskilt kul. Matte eller husse behöver ha tålamod och inte kräva för mycket direktkontakt i början för då drar hon sig undan.


Aprikos & Patience flyttade till sitt nya hem 2017-12-26
Aprikos (3)_red Aprikos (6)_red Aprikos och Patience_red
© Stockholms Katthem. Allt material tillhör Stockholms Katthem.
Om Webbplatsen